Jídelní lístek 15.9. - 19.9. 2025

Pondělí

  • světlý toastový chlebík s vaječnou pom., mrkev, mléko a.č. 1,3, 7
  • hovězí vývar s tarhoňou a.č. 9
  • hovězí kostky po cikánsku s rýží a.č. 1
  • banánový tvaroh s rýžovým chlebíčkem, čajík č. 7

Úterý   

  • müsli s mlékem, hrozno, caro  a.č. 1,7
  • pol. z červené čočky a.č. 1,9
  • tuňák steak s br. kaší, salát z čínského a.č. 4,7,
  • rohlík s ramou, paprika, mléko  a.č. 1,7

Středa

  • perník, švestka, bílá káva a.č. 1,3,7
  • rýžová pol. a.č. 9
  • kuře na paprice s houskovým knedlíkem a.č. 1,3,7
  • kaiserka,pom. z červené řepy, rajče mléko a.č. 1,7

Čtvrtek          

  • tmavý toastový chlebík, pom. z nivy, mrkev, mléko a.č. 1,7
  • celerová pol. a.č. 1,9
  • kachna na hruškách, bramborovo-batátové pyré a.č. 7
  • přesnídávka s piškoty, hrozno, mléko a.č. 1,3,7

Pátek

  • slunečnicový chléb s rozhudou, rajče, mléko a.č. 1,7
  • dršťková pol. z hlívy a.č. 1
  • bramborové gnocchi s medovo-skořicovým máslem a.č. 1,3,7
  • zeleninový talířek, kuku plátek, mléko č. 7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.