Jídelní lístek 9.6. - 13.6. 2025

Pondělí

  • chléb s pom. ajvarová , rajče, mléko a.č. 1, 7
  • hovězí vývar s ovesnými vločkami a.č. 1,9
  • vepřová kotleta na kmíně s bulgurem a.č. 1
  • toastík, tvaroh.pom. s vejcem, jablko, čajík.č. 1,7

Úterý   

  • malinový závin, čajík  a.č. 1,3
  • Kotlíkový guláš s chlebem a.č. 1
  • rohlík s máslem, okurka, caro  a.č. 1,7

Středa

  • kaiserka s drožďovou pom., paprika, mléko a.č. 1,3,7
  • pol. z červené čočky a.č. 1,9
  • pečené karbanátky s bramb. kaší, tzatziky a.č. 1,3,7
  • cereálie s mlékem, hruška, bílá káva a.č. 7

Čtvrtek          

  • houska s arašídovou pom., hrozno, mléko a.č. 1,5, 7
  • květáková pol. a.č. 1,3,7
  • těstovinový salát s tuňákem a.č. 1,3,4,7
  • zelenina s jogurtovým dipem, knuspi pl. mléko a.č. 7

Pátek

  • šlehaný tvaroh, banán, bílá káva a.č. 7
  • maďarská rybí pol. a.č. 1,4
  • kančí medailonky na koř. zelenině s bramborem a.č. 1,9
  • selský rohlík s lučinou, paprika, mléko a.č. 1,7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.