Jídelní lístek 20.10. - 24.10. 2025

Pondělí

  • chléb s pom. máslem, mrkev, mléko a.č. 1,7
  • bramborová pol. a.č. 1,9
  • čočka se zeleninou, okurka a.č. 1
  • müsli s mlékem, jablko, caro č. 1,7

Úterý   

  • rohlík, pom. z nivy, paprika, mléko   a.č. 1,7
  • rajská pol. z rybího filé a.č. 1,4
  • špagety bolognese a.č. 1,3,7
  • knuspi plátek s povidly, banán, mléko  a.č. 7

Středa

  • kaiserka s kapiovou pom., hruška, mléko  a.č. 1,7
  • cibulačka a.č. 1,7
  • kapustové karbanátky s bramborem a.č. 1,3,7
  • toast, okurkové tzatziki, mléko a.č. 7

Čtvrtek          

  • houska s tvaroh. pom. s mrkví, rajče , mléko a.č. 1,7
  • kuřecí vývar s kuskusema.č. 1,9
  • králík se špenátem, knedlíky a.č. 1,3,7
  • ovocný talířek, rýžový chlebíček, bílá káva a.č. 7

Pátek

  • jogurt s piškoty, mandarinka, mléko a.č. 1,3,7
  • brokolicová pol.  a.č. 1,9
  • tuňák na másle s bramb. kaší, salát z čína zelí a.č. 4,7
  • selský rohlík s lučinou, kedluben, mléko č. 1,7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.