Jídelní lístek 28.4. - 30.4. 2025

Pondělí

  • chléb s pomazánkou z luční mlhy (lučinou), bludný kořen (kedluben), odvar z mandragory (mléko)  a.č. 1, 7
  • čarovná polévka z jarní zeleniny  a.č. 1,9
  • žížaly s hlínou (nudle s mákem)   a.č. 1,3,7
  • ovocný talířek, kukuřičný plátek od kuří nohy, čajík  a.č. 1

Úterý   

  • rohlík s rašelinovým krémem (šunkovou pěnou), zelenina, mléko   a.č. 1,7
  • magická maďarská rybí pol. a.č. 1,4
  • netopýří bramborový guláš a.č. 
  • müsli s mlékem, pavoučí vajíčka (hrozno), odvar z babského ucha (čajík) a.č. 1,7

Středa

  • jogurt s pavoučími piškoty, jablko, odvar z mochomůrek (čajík)  a.č. 1,7
  • strašidelná dýňová pol.   č. 1,7
  • kuřecí čína s fazolemi z bažin a.č. 1
  • kaiserka baby Jagy s tvaroh. pom., , odvar (mléko) a.č. 7

Čtvrtek          

  • STÁTNÍ SVÁTEK

Pátek

  •  
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.