Jídelní lístek 17.11. -21.11. 2025

Pondělí

  • státní svátek

Úterý   

  • toast s vaječnou pom., okurka, mléko a.č. 1,3,7
  • bramborová pol. a.č. 1,9
  • čínské nudle se zeleninou a.č. 1
  • rohlík s povidly, banán, mléko a.č. 1,7

Středa

  • kaiserka s ramou, hruška mléko  a.č. 1,7
  • rýžová pol. a.č 1,9
  • fazole na kyselo s okurkou a.č. 1,7
  • zeleninový talířek, knuspi pl., mléko a.č. 7

Čtvrtek          

  • houska, pom. z tofu, rajče, mléko  a.č. 1,7
  • celerová pol. a.č.1,9
  • krůtí na zázvoru s kari rýží a.č. 1,7
  • šlehaný tvaroh, jablko, mléko a.č. 7

Pátek

  • selský rohlík s máslem, paprika, mléko a.č. 1,7
  • krůtí vývar s nudlemi  a.č. 1,3,9
  • kančí hřbet na kořen. zelenině, brambor a.č. 1,9,7
  • přesnídávka, bílá káva č. 7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.