Jídelní lístek

  • Jídelní lístek v týdnu 15.10. - 19.10.2018

                  

Pondělí    

  • makový závin,jablko,mléko        obsahuje a.č.1,3,7
  • polévka čočková      obsahuje a.č.1,
  • rizoto z vepř. masa se sýrem,okurk. salát    obsahuje a.č.7
  • celozr. rohlík s pomaz. máslem,rajče,mléko         obsahuje a.č. 1,3,7

Úterý       

  • rybí pomaz. celozr. chléb,okurka,mléko    obsahuje a.č.1,3,4,7
  • hovězí vývar se svítkem                 obsahuje a.č.1,3
  • hov. maso v kapustě,brambory,čaj     obsahuje a.č.1,
  • chléb s paštikou,paprika,mléko        obsahuje a.č.1,7

Středa           

  • jogurt s cereáliemi,rohlík    obsahuje a.č.1,3,7      
  • zeleninová s jáhlami    obsahuje  a.č.1
  • kuřecí karbanátek s pohankou a sýrem,br. kaše    obsahuje a.č.1,3,7                  
  • tvarohová pomaz. s koprem,celozr. houska,rajče,mléko bsahuje a.č.1,7                
Čtvrtek          
  • pomaz. drožďová, chléb,okurka,mléko    obsahuje a.č.1,3,7
  • polévka bramborová      obsahuje a.č.1
  • králík na divoko,bassmaty rýže,okurkový salát     obsahuje a.č.1
  • pomaz. z uzeného tofu,cel.chléb,pomeranč,mléko  obsahuje a.č.1,7 

Pátek          

  • celozr. chléb s taveným sýrem,paprika,mléko obsahuje a. 1,7
  • polévka z fazolových lusků     obsahuje a. č.1,7
  • treska na kmíně,bram. kaše,zelný salát   obsahuje a. č.4,7
  • rohlík s máslem,hruška,mléko          obsahuje a.č. 1,3,7                                                  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny, obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut a výrobky z nich), 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch,8 - makadamie a výrobky z nich), 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob ( a výrobky z něj), 14 měkkýši a výrobky z nich.