Jídelní lístek 24.2. - 28.2. 2025

Pondělí

  • kukuřičné lupínky s mlékem, jablko, caro a.č. 1,7
  • polévka z červené čočky a.č. 1
  • hovězí znojemská s bulgurem a.č. 1
  • chléb s ajvarovou pomazánkou, rajče, mléko a.č. 1,7

Úterý   

  • rohlík s taveným sýrem, okurka, mléko  a.č. 1,7
  • špenátová pol. a.č. 1,3,7
  • vepřová kotleta na paprikách s těstovinami a.č. 1,3
  • ovocný talířek, rýžový chlebíček, čaj a.č. 

Středa

  • kaiserka s lučinou a klíčky, banán, mléko a.č. 1,7
  • květáková pol.  a.č. 1,3,7
  • tuňák s bramb. kaší, zelenina a.č. 4,7
  • toast s mrkvovou pom., paprika, bílá káva a.č. 1,7

Čtvrtek          

  • houska s džemem, hruška, mléko  a.č. 1,7
  • hrachová pol. a.č. 1,7
  • zeleninové rizoto, meloun  a.č. 
  • kukuřičný plátek s tvarohovou pom., rajče, mléko a.č.  1,7

Pátek

  • selský rohlík s plátkovým sýrem, mrkev, mléko a.č. 1,7
  • kuřecí vývar s rýží a.č. 
  • kuřecí paličky na bylinkách, brambory, červená řepa  a.č. 1
  • perník, mandarinka, čajík a.č. 1,3,7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.