Jídelní lístek od 19.9.- 23.9.2022

Pondělí

  •   toustový chléb s avokádovou pomaz., okurka, mléko, obsahuje a.č. 1,3,7,
  •   polévka rýžová obsahuje a.č. 1,
  •   čočka na kyselo, meloun obsahuje a.č. 1,
  •   přesnídávka, mléko, obsahuje a.č. 7,

Úterý   

  •   jogurt, jablko, mléko,  obsahuje a.č. 7
  •   mrkvová polévka, obsahuje a.č. 1
  •   řecký guláš z krůtího masa s bulgurem,  obsahuje a.č.1,10,
  •   rohlík s ramou, rajče, ovocný čaj, obsahuje a.č 1,3,7,

Středa

  • selský rohlík se špenátovou pom., paprika, mléko obsahuje a.č. 1,3,7,
  • kuřecí vývar s nudlemi, obsahuje a.č.1,3,9,
  • kuře na zázvoru  s bramborem, obsahuje a.č.1,
  • chléb s máslem, hruška, horká čokoláda, , obsahuje a.č. 1,7

Čtvrtek          

  •  houska s medovým máslem, hrozno, mléko, obsahuje a.č. 1,3,7,
  •  dršťková polévka z hlívy  obsahuje a.č. 1,
  •  sekaná pečeně s br. kaší a zeleninovým salátkem obsahuje a.č. 1,3,7,
  •  kukuř. plátek s tav. sýrem, okurka, caro obsahuje a.č. 7,

Pátek

  • chléb s pomaz. máslem, rajče,, mléko, obsahuje a.č.1, 7
  • brokolicová polévka, obsahuje a.č. 1,7,
  • nudle s mákem, kakao, obsahuje a.č. 1,3,7,
  • banán, ovocný čaj, obsahuje a.č. 7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.