Jídelní  lístek od 19.10.-23.10.2020

Pondělí

  •  chléb s taveným sýrem, rajče, mléko obsahuje a.č. 1,7,
  •  polévka z rybího filé obsahuje a.č. 4,9,                
  •  karlovarský guláš s těstovinami  obsahuje a.č. 1,3,7,
  •  podink s piškoty, nektarinka, caro, obsahuje a.č. 1,3,7,

Úterý   

  •  houska, pomaz. z nivy, okurka,  mléko, obsahuje a.č.1,3,7,
  •  hovězí vývar s nudlemi obsahuje a.č. 1,3,9,
  •  čevabčiči s bramborovou kaší, zeleninový salát obsahuje a.č. 7
  •  chléb s pomaz. máslem, jablko, kakao  obsahuje a.č.1,7,    

Středa

  • rohlík s jogurtem, hruška, ovocný čaj, obsahuje a.č.1,3,7,
  • čočková  obsahuje a. č. 1,
  • vepřové na žampionech s rýží obsahuje a.č.1
  • kukuřičný plátek s pomaz. máslem, mrkev, mléko, obsahuje a.č. 3,7,

Čtvrtek          

  • chléb, pomaz. z tresky, paprika, bílá káva, obsahuje a.č.1,4,7,
  • polévka pórková obsahuje a.č. 1,3,
  • hrachová kaše s vejcem, salát z kysaného zelí  obsahuje a.č. 3
  • houska s přesnídávkou, banán, mléko, obsahuje a.č.1,3,7,

Pátek

  • kaiserka s nutelou, mandarinka,  mléko,obsahuje a.č.1,3,7,
  • kuřecí vývar s játrovými knedlíčky obsahuje a.č. 1,3,9,
  • kachna se zelím a houskovým knedlíkem obsahuje a.č. 1,3,7,
  • šlehaný tvaroh s ovocem, šípkový čaj  obsahuje a.č.7,
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.