Jídelní lístek

  • Jídelní lístek v týdnu 16.4. - 20.4.2018

                  

Pondělí    

  • pomaz. drožďová,chléb,paprika,mléko  obsahuje a.č.1,3,7
  • polévka hrachová             obsahuje a.č.1
  • čevabčiči s oblohou,brambory     obsahuje a.č.1,3
  • celozr. houska s pomaz. máslem,okurka,mléko       obsahuje  a.č.1,7

Úterý       

  • vánočka,jablko,mléko              obsahuje a.č. 1,3,7
  • hovězí vývar s pohankou         obsahuje a.č.9
  • mexický guláš,těstoviny,čaj     obsahuje a.č. 1,3
  • banán                                      obsahuje a.č.

Středa           

  • rybí pomaz.,chléb,rajče,mléko     obsahuje a.č.1,3,4,7       
  • selská s bramborami          obsahuje  a.č.1,3,7
  • vepřový plátek na bazalce,basmaty rýže,čaj   obsahuje a.č.1                       
  • celozr. rohlík s taveným sýrem,mrkvička,mléko  obsahuje a.č,1,7                                       
Čtvrtek          
  • špenátová pomaz.,celozr. chléb,ředkvička,mléko   obsahuje a.č.1,3,7
  • hovězí vývar s vločkami      obsahuje a.č.
  • králík na smetaně,housk.knedlík,čaj   obsahuje a.č.1,3,7
  • rohlík s máslem,okurka,mléko    obsahuje a.č. 1,3,7       

Pátek          

  • pomaz. masová,chléb,paprika,čaj  obsahuje a.č.1,7
  • polévka květáková  obsahuje a.č.1,7
  • kuřecí řízek s mozzarelou,brambory,obloha  obsahuje a.č.1,7
  • rohlík,hruška,mléko   obsahuje a.č. 1,7                                                                     

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny, obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut a výrobky z nich), 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch,8 - makadamie a výrobky z nich), 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob ( a výrobky z něj), 14 měkkýši a výrobky z nich.