Jídelní lístek

  • Jídelní lístek v týdnu 14.10. - 18.10.2019

                  

Pondělí    

  • chléb, pomazánka z olejovek, okurka, čaj,  obsahuje a.č.1,4,7,
  • hovězí vývar s nudlemi   obsahuje a.č.1,3,9,
  • krupicová kaše, ovocný kompot obsahuje a.č.1,7,
  • rohlík, šlehaný tvaroh, pomeranč, mléko  obsahuje a.č.1,,7

Úterý       

  • houska, medové máslo, jablko, mléko,     obsahuje a.č.1,7
  • polévka květáková  obsahuje a.č.1,3,7,
  • vepřová kotleta zapečená se zeleninou, brambory   obsahuje a.č.1,3,                                    
  • celozr. chléb, pomazánkové máslo, paprika, mléko    obsahuje a.č.1,,7   

Středa           

  • chléb s čočkovou pomazánkou, rajče, mléko  obsahuje a.č.1,,7,
  • hovězí vývar s kapáním, obsahuje a.č.1,3,9,
  • hovězí roštěná s cibulovou omáčkou,rýže, salát z čínského zelí  obsahuje a.č.1,
  • kaiserka s taveným sýrem, mandarinka, mléko  obsahuje  a.č 1,7      
Čtvrtek          
  • rohlík, přesnídávka, hruška,  mléko   obsahuje a.č. 1,,7
  • polévka fazolová obsahuje a.č.1,
  • přírodní kuřecí plátek, br. kaše, okurkový salát obsahuje  a.č. 1,7,
  • celozrnný chléb se šunkou, banán, mléko , obsahuje a.č.1,,7

Pátek          

  • celozr. rohlík, pohanková pom. mrkev,  mléko,    obsahuje a.č.1,,7
  • polévka rybí  obsahuje a.č.1,4,7,9,
  • králík pečený, houskový knedlík, zelí   obsahuje a.č.1,3,7,
  • houska s plátkovým sýrem, nektarinka, mléko  obsahuje a.č.1, 7,             

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny, obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut a výrobky z nich), 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch,8 - makadamie a výrobky z nich), 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob ( a výrobky z něj), 14 měkkýši a výrobky z nich.