Jídelní lístek 16.9. - 20.9. 2024

Pondělí

  • chléb s vajíčkovou pom., mrkev, mléko,  a.č. 1,3,7
  • hovězí vývar s jáhlami a.č. 9
  • hovězí kostky po cikánsku s bulgurem a.č. 1
  • tvaroh s banánem, rýžový chlebíček, čajík   a.č.7,

Úterý   

  • müsli s mlékem, hruška, caro  a.č. 1,7
  • polévka z červené čočky a.č. 1,9
  • tuňák steak s bramb. kaší, salát z čín. zelí a.č. 4,7
  • rohlík s ramou, paprika, méko a.č. 1,7

Středa

  • makovec, bluma, bílá káva a.č. 1,3,7,
  • rýžová pol. a.č. 9
  • kuře na paprice s houskovým knedlíkem a.č. 1, 3, 7
  • kaiserka, pom. z červené řepy, rajče, mléko, a.č. 1,7

Čtvrtek          

  • houska, pom. z nivy, okurka, mléko a.č. 1,7
  • celerová pol. a.č. 1,9
  • kachna na hruškách s bramborovo- batátovým pyré a.č. 7
  • přesnídávka s piškoty, jablko, mléko, a.č. 1,3,7,

Pátek

  • selský rohlík s rozhudou, hrozno, mléko,a.č. 1,7
  • dršťková polévka z hlívy a.č. 1
  • bramborové špecle s medovo-skořicovým máslem  a.č. 1,3,7,
  • zeleninový talířek, kukuřičný plátek, mléko a.č. 7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.