13.5. - 17.5.2024

Pondělí

  • chléb s taroh. pom. s koprem, okurka, mléko,  a.č. 1,7,
  • hovězí vývar s rýží a.č. 9
  • vepřový plátek po znojemsku s bramborem a.č. 1
  • přesnídávka s piškoty, caro,  a.č.1,3, 7,

Úterý   

  • knuspi chlebíček s plátkovým sýrem, pomeranč, mléko,   a.č. 1,7,
  • rybí polévka šči,   a.č. 1,4,3,9,
  • makaronky s masovou omáčkou,  a.č. 1,3,7,
  • rohlík s ramou, rajče, citronová voda, a.č. 1,3,       

Středa

  • ořechový závin, hruška, mléko, a.č. 1,3,7,8,
  • česneková polévka s pohankou, a.č. 9
  • svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a.č.1,3,7,9,10
  • kaiserka s máslem, ředkvička, mléko, a.č. 1,7,

Čtvrtek          

  •  houska s nutelou, meloun, čajík,, a.č 1,3,
  •  celerová polévka   a.č. 1,7,9,
  •  hrachová kaše se salátem  a.č. 7
  •  banán, bílá káva  a.č. 7,

Pátek

  • selský rohlík s ajvarovou pom., paprika,mléko,  a.č. 1,7,
  • dršťková polévka z hlívy a.č. 1,
  • vdolkya.č. 1,3,7,
  • ovesná kaše, hrozno, mléko, a.č.1, 7,
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.