Jídelní lístek 23.6. - 27.6. 2025

Pondělí

  • borůvkový jogurt, hrozno, mléko a.č. 1, 7
  • hovězí vývar s ovesnými vločkami a.č. 1,9
  • roštěná po cikánsku s bulgurem a.č. 1
  • přesnídávka, čajík.č. 

Úterý   

  • chléb s ajvar. pom., paprika, mléko  a.č. 1
  • pol. z fazol. lusků a.č. 1
  • vepřov panenka s brusinkami, brambory a.č. 1
  • rohlík s arašídovou pom., hruška, caro  a.č. 1,5

Středa

  • kaiserka s tav. sýrem, kedluben, mléko a.č. 1
  • hráškový krém a.č. 1
  • tuňák steak s bramb. kaší , kompot a.č. 4
  • rýžový chlebíček, banán, bílá káva a.č. 7

Čtvrtek          

  • houska pom., máslem, okurka, mléko a.č. 1
  • pohanková pol. a.č. 9
  • kančí svíčková s houskovým kn., nanuk a.č. 1,3
  • knuspi s rozhudou, mrkev, mléko a.č. 

Pátek

  • knuspi chlebíček s džemem, hrozno, mléko a.č. 1,7
  • pol. z rybího file s pórkem a.č. 1,4
  • kančí medailonky s bramb. kaší, kompot a.č.7
  • selský rohlík s pom.máslem, mrkev, čajík a.č. 1,7
  •  

Informace o alergenech se podává na požádání v kuchyni školní jídelny mateřské školy. Veškeré pokrmy mohou obsahovat stopové prvky všech 14-ti alergenů.

Čísla alergenů: 1 obiloviny obsahující lepek (a-pšenice, b-žito, c-ječmen, d- oves, e- špalda, f-kamut) a výrobky z nich, 2 korýši a výrobky z nich, 3 vejce a výrobky z nich, 4 ryby a výrobky z nich, 5 podzemnice olejná a výrobky z ní, 6 sójové boby a výrobky z nich, 7 mléko a výrobky z něj, 8 skořápkové plody (a - mandle, b - lískové oříšky, c - vlašské ořechy, d - kešu ořechy, e - pekanové ořechy, f - para ořechy, g - pistácie, h - arašídy, ch - makadamie) a výrobky z nich, 9 celer a výrobky z něj, 10 hořčice a výrobky z ní, 11 sezamová semena a výrobky z nich, 12 oxid siřičitý a siřičitany( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, 13 vlčí bob a výrobky z něj, 14 měkkýši a výrobky z nich.